Pro sledování blogů se musíš přihlásit.
Pokud nemáš účet, zaregistruj se.
Batohy už dávno nejsou pouze sportovním doplňkem či nezbytným zavazadlem pro studenty. V dnešní době jsou stylové dámské batohy běžnou součástí módního světa a dají se nosit i k šatům, přičemž dokážou...
Rok 2023 byl pro značku PRM rokem zásadních změn a úspěchů, které upevnily její postavení na trhu luxusního streetwearu a high-fashion módy. Otevření prvního konceptu prodejny PRM ve Varšavě, v prestižní...
Připoj se k nám a SLEDUJ své OBLÍBENÉ BLOGY, piš PRO BLOGERKY, získej hodnotné dárky či pozvání na zajímavá setkání a buď součástí největšího dynamického obsahu. Stačí se jen zaregistrovat...
Fermentované limonády jsou u nás doma hit. S Filípkem je většinou vypijeme dřív, než stihne vzniknout další várka. Když právě kvete černý bez, nikdy neodolám – tahle limonáda je totiž opravdový sezónní poklad. Na blogu už jednu fermentovanou limonádu najdete – Vánoční fermentovaná limonáda...
Dokud je sezona chřestu, musíme ji ždímat na maximum! To je vlastně taková naše povinnost. Přesně proto jsem si pro vás připravila chřestový salát s kuřecím masem, který je super jednoduchý a také super dobrý. Chřestový salát s kuřecím masem vás bezvadně osvěží a hlavně zasytí samými lepšími živinami....
Kešu mléko u nás doma připravuju pravidelně. Fíla ho miluje a mně přijde jako to úplně nejjednodušší rostlinné mléko vůbec. Je krásně jemné, krémové a pokud ho šetrně pasterizuju, vydrží nám v lednici i týden. Nejraději ho používám na kakao – Tady je recept na Kořeněné kakao. Co budete potřebovat...
Keď som robila tortu míša spomenula som si aj na... The post Tvarohovo – jahodová zmrzlina first appeared on Lapetit....
Klasika, ktorú milujú deti aj dospelí. Skvelé je, že na... The post Obyčajné tvarohové guľky s jahodami first appeared on Lapetit....
Borůvkový chia puding je přesně ten typ dobroty, kterou připravíte za pár minut, a přitom vypadá (a chutná) jako z moderní kavárny. Kombinace sladkých, šťavnatých borůvek a jemné, lehce želé konzistence chia semínek si vás získá hned při prvním soustu. Navíc je to ideální způsob, jak si pochutnat...
Co nejčastěji snídáte? Abych se přiznala, jsem vždycky ráno v takovém otupělém stavu, že jsem ráda, že jsem ráda. Mnohdy tak nejsem příliš kreativní. A přitom často stačí k báječné snídani tak málo. Příkladem jsou tato bezvadná turecká vejce neboli Çılbır [chil-bir]. Pokud máte obavy o to, zda...
Nikdy by mě nenapadlo, jak naprosto úchvatnou kombinací můžou být vepřové kotlety se zelím s pestem! Velmi jednoduché avšak v zelí smíchané s jemným bylinkovým pestem je o naprosto neotřelou variací. Uvidíte, že vepřové kotlety se zelím s pestem nemají chybu. The post Vepřové kotlety se zelím...
Krémová špenátová polévka se smetanou se u nás doma řadí mezi jednu z nejoblíbenějších polévek. Jemná a plná chuti – přesně o tom je tato jednoduchá polévková lahůdka. Krémová špenátová polévka se smetanou vám nezabere mnoho času… a vlastně ani ingrediencí. 🙂 The post Krémová špenátová...
Věděli jste, že květen je ve znamení takzvané májové brynzy – nejjemnější, delikátní? Byl by hřích si z takové lahůdky něco nepřipravit. Proto se vrhneme po italské rizotové klasice a uvidíte, že to bude naprosto báječný zážitek. Brynzové rizoto je skvost. Nemusíte se ale bát. Brynzové rizoto si...
Kdy? Od 10. do 14. března 2024 - na začátku Ramadánu (památky jsme měli pro sebe) Kdo? My 3 - já, manžel a náš 1,5 roční syn Bárt Kam? do Ammánu letecky, pak půjčení auta (economycarrentals.com) a cesta vlastní osou po Jordánsku - Petra, Wadi Rum, Rudé moře, Mrtvé moře, Madaba, Ammán - > domů...
Požadovanou surovinu rozmixujeme společně se slunečnicovým olejem a dáme do kastrůlku "vařit". Množství je individuální, samozřejmě toho oleje potřebujete alespoň na zakrytí suroviny :-) ale dělám jak z 300ml, tak i z 150ml pro větší koncentraci (nebo v případě opravdu speciálních olejů, které...
Fajn recept, další do party na zdělání cuket :-) Cukety si nastrouháme nahrubo, necháme chvilku pustit vodu a vymačkáme. Do mísy k ní přidáme vejce (2 ks na 2 cukety, asi 1kg), lžíci mouky, osolíme, opepříme...můžeme přidat grilovací bylinky, nebo nějakou čerstvou. Dobře promícháme, můžeme...
Pokud chceme fokáču opravdu hezky vysokou, děláme z dvojnásobné dávky. 500 ml vlažné vody ve které si rozpustíme 2-3 tablety živočišného uhlí, přidáme 550g hladké mouky, 10g čerstvého droždí, 2PL soli, 1KL cukru a 2PL olivového oleje, v robotu propracujeme několik minut a dáme kynout 1hod,...
Jehněčí maso si nakořeníme šalvějí, česnekem, římským kmínem, směsí ras al hanout, tymiánem... a vše pořádně vmasírujeme do masa, přendáme do pekáče s trochou kořenové zeleniny, podlijeme lahví vína a pečeme kůží nahoru, zakryté na 160°C 3 hodinky. Jakmile se nám začne maso rozpadat dáme si...
Začneme tím, že si upečeme kachnu, nasolenou a okmínovanou pečeme zakrytou na 190°C 2,5hod, poté odkryjeme a jen dopečeme na kůžičku 30min na 250°C. Malinko ji podlijeme na začátku vínem. Když nám kachna trošku vychladne natrháme maso a vybereme kůstky. V rendlíku si ohřejeme vymačkané...
Na kachních prsou si nařežeme kůži do mřížky, osolíme, opepříme a uděláme na studené pánvi z každé strany 3minutky. Necháme chvilku odpočinout a poté nakrájíme na tenké plátky. Přes pečící papír je rozklepeme dnem hrnce na co nejtenčí plátky a dáme stranou. Do pánve s výpekem přidáme nasekaný...
Brzlík si namočíme třeba na 2 hodinky do vody aby se vyčistil, slijeme a dáme do studené vody s bouquet garni, jakmile se začne voda vařit stáhneme a necháme 10 minut vařit. Slijeme a necháme vychladnout, poté stáhneme vrchní blánu co to jde a brzlík vložíme do nějaké nádoby/krabičky, kterou...
Všechny diskuze
Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.