Pro sledování blogů se musíš přihlásit.
Pokud nemáš účet, zaregistruj se.
Batohy už dávno nejsou pouze sportovním doplňkem či nezbytným zavazadlem pro studenty. V dnešní době jsou stylové dámské batohy běžnou součástí módního světa a dají se nosit i k šatům, přičemž dokážou...
Rok 2023 byl pro značku PRM rokem zásadních změn a úspěchů, které upevnily její postavení na trhu luxusního streetwearu a high-fashion módy. Otevření prvního konceptu prodejny PRM ve Varšavě, v prestižní...
Připoj se k nám a SLEDUJ své OBLÍBENÉ BLOGY, piš PRO BLOGERKY, získej hodnotné dárky či pozvání na zajímavá setkání a buď součástí největšího dynamického obsahu. Stačí se jen zaregistrovat...
Risi e bisi neboli rýže a hrášek… jeden by si řekl, proč toto krémové rizoto ze severu Itálie budí tolik pozornosti a jde o gastronomickou klasiku. A víte proč? Protože je prostě a jednoduše vynikající a velmi snadné na přípravu. Risi e bisi nebo také někdy rixi e bixi má své kořeny v severní...
Občas přijde pošmourné počasí i nálada na hlavní chod, který nejenže potěší chuťové pohárky, ale i obejme. Tyhle noky jsou navíc ideálním jídlem, které nadchne i ty, jež si ve veganství zrovna nelibují. Je to jednoduchý recept, který máte během 15 minut hotový... a postačí vám jedna velká pánev. Takže...
I tentokrát pokračujeme v naší sérii „Jak se najíte“ a společně se vydáme do mekky dobrého a kvalitního jídla – Itálie. Je nutné si přiznat, že italská kuchyně je opravdovým mistrem v práci s ingrediencemi a ladění chutí do posledního detailu, ať už se najíte v luxusní restauraci, nebo...
Milí čtenáři a příznivci Corculum, přichází chvíle, kterou jsem dlouho oddalovala. Tenhle blog byl mou kuchyňskou laboratoří i místem, kde jsem promíchávala vědu s radostí z vaření – ale i s velmi osobními tématy, často s nálepkou „mimo mísu“. Začínala jsem v roce 2014, kdy jsem studovala gymnázium...
Cestovat po světě nás (mě a mého Toma) vždy moc bavilo. Když vše ještě můžeme spojit s (povětšinou) dobrým jídlem, je to o to zábavnější. O některých našich cestách a také gastronomických zážitcích jsem ještě před narozením dětí psala – a tak se mnou můžete ochutnat například Srí Lanku nebo třeba...
Ochutnat chutě světa, to nás vždycky bavilo. Nejlépe, pokud to bylo v nějaké lokální špeluňce, kde jedli především místní. A tak pro vás nám připravený tradiční tyrolský gröstl – rakouskou dobrotu ze zbytků, kterou si můžete dát v nejposlednější hospodě, ale také jako luxusní jídlo. Tradiční tyrolský...
🧊 Scandi Krevetový salát s koprem pro 2 milence z KODANĚ rovnou do vaší kuchyně Tohle není salát. Tohle je láska na talíři. – Křehké tygří krevety obalené v smetanovém objetí, – vůně kopru jak letní vánek nad fjordem,...
Zima je skoro za námi a naše těla žadoní po vitamínech, kterých je v zimě pomálu. Chcete-li si dopřát trochu zelené, můžete vyzkoušet hráškovou pomazánku. Skvěle se hodí na různé krekry na pohoštění pro návštěvu, nebo na večerní rodinnou oslavu. Navíc mražený hrášek je super dostupný a můžete...
Taky tak milujete teplejší dny, ve kterých vás gril doslova volá? Kuřecí špízy s koprovou marinádou, splňují všechny parametry suprového grilovaného pokrmu, který je snadný na přípravu, šťavnatý a echt zajímavý. Kuřecí špízy s koprovou marinádou vám svou příjemně koprovatou chutí budou bavit. To...
Just in time before the summer holidays start, I am here with some more ideas for visiting Tuscany. This time, I will take you to some beautiful places in the Southern part of Tuscany that we had a chance to visit during our lat summer holiday in August. And it was not just an ordinary trip. August...
Plněné papriky s rajskou omáčkou se podle mě řadí mezi taková ta kontroverzní jídla, která buď milujete, nebo nenávidíte. Asi je vám jasné, do jaké skupiny seřadím já.:) Nicméně se musím přiznat, že ve mně plněné papriky s rajskou omáčkou vyvolávají různé pocity. Kombinace výborné náplně s paprikou,...
Shrnuti me zkusenosti s rakovinou Prvni setkani s nemoci 2014-2015 Hodgkinuv lymfom. Pul roku chema a jen uprava stravy z me strany. To evidentne nestacilo a 2017-2018 navrat nemoci v agresivnejsi forme. Nemohla jsem uz skoro dychat, jak byla rakovina rozsirena v hrudniku. 2018 transplantace...
Připravíme si společně super jednoduchou a rychlou večeři nebo lehký oběd – wrap s kuřecím masem a vejci. A možná překvapivě zakomponujeme výbornou směs kyselých okurek a cibule. Zapečený plněný wrap s kuřecím masem a vejci je ideální volbou pro všechny, kdo mají rádi rychlá, sytá a zároveň nápaditá...
Just in time before the summer holidays start, I am back with some more inspiration for your next trip to Tuscany. In this series of posts, I will take you to some beautiful places in the Southern part of Tuscany that we had a chance to visit during the lat summer holidays in August. It was, once...
Je tomu skoro deset let, co jsem propadla... Skoro deset let, co jsem propadla králičí norou do světa sečuánské kuchyně. První rok, dva bylo okouzlení intenzivní zhruba jako u standardní zamilovanosti, byla jsem schopná - ne bez následků - konzumovat něco se sečuánským twistem klidně denně. Jako žádná...
Fermentované limonády jsou u nás doma hit. S Filípkem je většinou vypijeme dřív, než stihne vzniknout další várka. Když právě kvete černý bez, nikdy neodolám – tahle limonáda je totiž opravdový sezónní poklad. Na blogu už jednu fermentovanou limonádu najdete – Vánoční fermentovaná limonáda...
Dokud je sezona chřestu, musíme ji ždímat na maximum! To je vlastně taková naše povinnost. Přesně proto jsem si pro vás připravila chřestový salát s kuřecím masem, který je super jednoduchý a také super dobrý. Chřestový salát s kuřecím masem vás bezvadně osvěží a hlavně zasytí samými lepšími živinami....
Kešu mléko u nás doma připravuju pravidelně. Fíla ho miluje a mně přijde jako to úplně nejjednodušší rostlinné mléko vůbec. Je krásně jemné, krémové a pokud ho šetrně pasterizuju, vydrží nám v lednici i týden. Nejraději ho používám na kakao – Tady je recept na Kořeněné kakao. Co...
Všechny diskuze
Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.