Pro sledování blogů se musíš přihlásit.
Pokud nemáš účet, zaregistruj se.
Batohy už dávno nejsou pouze sportovním doplňkem či nezbytným zavazadlem pro studenty. V dnešní době jsou stylové dámské batohy běžnou součástí módního světa a dají se nosit i k šatům, přičemž dokážou...
Rok 2023 byl pro značku PRM rokem zásadních změn a úspěchů, které upevnily její postavení na trhu luxusního streetwearu a high-fashion módy. Otevření prvního konceptu prodejny PRM ve Varšavě, v prestižní...
Připoj se k nám a SLEDUJ své OBLÍBENÉ BLOGY, piš PRO BLOGERKY, získej hodnotné dárky či pozvání na zajímavá setkání a buď součástí největšího dynamického obsahu. Stačí se jen zaregistrovat...
Risi e bisi neboli rýže a hrášek… jeden by si řekl, proč toto krémové rizoto ze severu Itálie budí tolik pozornosti a jde o gastronomickou klasiku. A víte proč? Protože je prostě a jednoduše vynikající a velmi snadné na přípravu. Risi e bisi nebo také někdy rixi e bixi má své kořeny v severní...
I tentokrát pokračujeme v naší sérii „Jak se najíte“ a společně se vydáme do mekky dobrého a kvalitního jídla – Itálie. Je nutné si přiznat, že italská kuchyně je opravdovým mistrem v práci s ingrediencemi a ladění chutí do posledního detailu, ať už se najíte v luxusní restauraci, nebo...
Cestovat po světě nás (mě a mého Toma) vždy moc bavilo. Když vše ještě můžeme spojit s (povětšinou) dobrým jídlem, je to o to zábavnější. O některých našich cestách a také gastronomických zážitcích jsem ještě před narozením dětí psala – a tak se mnou můžete ochutnat například Srí Lanku nebo třeba...
Ochutnat chutě světa, to nás vždycky bavilo. Nejlépe, pokud to bylo v nějaké lokální špeluňce, kde jedli především místní. A tak pro vás nám připravený tradiční tyrolský gröstl – rakouskou dobrotu ze zbytků, kterou si můžete dát v nejposlednější hospodě, ale také jako luxusní jídlo. Tradiční tyrolský...
Taky tak milujete teplejší dny, ve kterých vás gril doslova volá? Kuřecí špízy s koprovou marinádou, splňují všechny parametry suprového grilovaného pokrmu, který je snadný na přípravu, šťavnatý a echt zajímavý. Kuřecí špízy s koprovou marinádou vám svou příjemně koprovatou chutí budou bavit. To...
Plněné papriky s rajskou omáčkou se podle mě řadí mezi taková ta kontroverzní jídla, která buď milujete, nebo nenávidíte. Asi je vám jasné, do jaké skupiny seřadím já.:) Nicméně se musím přiznat, že ve mně plněné papriky s rajskou omáčkou vyvolávají různé pocity. Kombinace výborné náplně s paprikou,...
Připravíme si společně super jednoduchou a rychlou večeři nebo lehký oběd – wrap s kuřecím masem a vejci. A možná překvapivě zakomponujeme výbornou směs kyselých okurek a cibule. Zapečený plněný wrap s kuřecím masem a vejci je ideální volbou pro všechny, kdo mají rádi rychlá, sytá a zároveň nápaditá...
Dokud je sezona chřestu, musíme ji ždímat na maximum! To je vlastně taková naše povinnost. Přesně proto jsem si pro vás připravila chřestový salát s kuřecím masem, který je super jednoduchý a také super dobrý. Chřestový salát s kuřecím masem vás bezvadně osvěží a hlavně zasytí samými lepšími živinami....
Co nejčastěji snídáte? Abych se přiznala, jsem vždycky ráno v takovém otupělém stavu, že jsem ráda, že jsem ráda. Mnohdy tak nejsem příliš kreativní. A přitom často stačí k báječné snídani tak málo. Příkladem jsou tato bezvadná turecká vejce neboli Çılbır [chil-bir]. Pokud máte obavy o to, zda...
Nikdy by mě nenapadlo, jak naprosto úchvatnou kombinací můžou být vepřové kotlety se zelím s pestem! Velmi jednoduché avšak v zelí smíchané s jemným bylinkovým pestem je o naprosto neotřelou variací. Uvidíte, že vepřové kotlety se zelím s pestem nemají chybu. The post Vepřové kotlety se zelím...
Krémová špenátová polévka se smetanou se u nás doma řadí mezi jednu z nejoblíbenějších polévek. Jemná a plná chuti – přesně o tom je tato jednoduchá polévková lahůdka. Krémová špenátová polévka se smetanou vám nezabere mnoho času… a vlastně ani ingrediencí. 🙂 The post Krémová špenátová...
Věděli jste, že květen je ve znamení takzvané májové brynzy – nejjemnější, delikátní? Byl by hřích si z takové lahůdky něco nepřipravit. Proto se vrhneme po italské rizotové klasice a uvidíte, že to bude naprosto báječný zážitek. Brynzové rizoto je skvost. Nemusíte se ale bát. Brynzové rizoto si...
Trhanec dokáže být naprosto strhujícím gastronomických zážitkem. Lehce zkaramelizovaný, nadýchaný a křehký vám dokáže zlepšit start každého dne. Nebo si jej dopřejte třeba jako příjemný dezert po obědě. Dřív mi přišla vlastně jako taková zhýralost potrhat tak lahodnou a křehkou palačinku. Jenže...
Vždycky si říkám, jaká je to vzácnost a pomíjivá chvilka. Ano, mluvím o sezoně chřestu. Je tak lahodný a k dokonalosti mu stačí málo. Připravila jsem pro vás super snadný a velmi vděčný recept na chřest à la caprese. Chřest à la caprese si připravíte doslova z pár ingrediencí a výsledek je tak...
Velikonoce nejsou jen o beráncích, mazancích nebo velikonočních nádivkách, ale na Zelený čtvrtek si své místo zaslouží i krásně zatočené jidáše. Symbolizují provaz, na kterém se Jidáš oběsil. Velikonoční jidáše jsou příjemně máslové a po upečení se potírají směsí medu, másla a trošku citronu....
Jarní kuře s nádivkou z bylinek je takové to jídlo, které voní po domově, po probouzející se zahradě a po dětství, kdy se všechno zdálo pomalejší a laskavější. Je to recept, který v sobě nese chuť svěžích bylinek, poctivého kuřecího masa a pečené křupavé kůrčičky – té, která naláká ke stolu i ty...
Tak to byl tanec – a v tomto případě dokonce kočičí tanec! Co se skrývá za tímto názvem a proč si ho připravit nejen před Velikonocemi? Pojďme se na to podívat! Tradiční velikonoční, oblíbený pokrm Haška nebo třeba kočičí svatba či šumajstr – přesně toto na vás vypadne, pokud trošku hledáte, co...
Hledáte jednoduchou a hlavně ne úplně tradiční přílohu k masu nebo třeba k salátu? Nekynuté bulky s medvědím česnekem jsou naprosto báječné a připravené za pár minut. A co je nejlepší? Nepotřebují kynutí! Nejlépe chutnají ještě teplé – u nás doma zmizely na posezení jen tak, bez ničeho. 😊...
Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.