Pro sledování blogů se musíš přihlásit.
Pokud nemáš účet, zaregistruj se.
Batohy už dávno nejsou pouze sportovním doplňkem či nezbytným zavazadlem pro studenty. V dnešní době jsou stylové dámské batohy běžnou součástí módního světa a dají se nosit i k šatům, přičemž dokážou...
Rok 2023 byl pro značku PRM rokem zásadních změn a úspěchů, které upevnily její postavení na trhu luxusního streetwearu a high-fashion módy. Otevření prvního konceptu prodejny PRM ve Varšavě, v prestižní...
Připoj se k nám a SLEDUJ své OBLÍBENÉ BLOGY, piš PRO BLOGERKY, získej hodnotné dárky či pozvání na zajímavá setkání a buď součástí největšího dynamického obsahu. Stačí se jen zaregistrovat...
Bananový chlebíček, banánový chleba. Kdy se stalo, že neexistuje český ekvivalent, který netrhá ušní bubínky? Ze slova chlebíček mi vyskakuje kopřivka a banánový chleba? Kam se vytratila jemnost? Jednoduše, anglicky: banana bread! (a SEO čitelnost mi právě spadla o 50 %) Takže je to banana bread....
Věnečky. Typická sladkost, která nesměla chybět na žádné oslavě narozenin. Věnečky si musely několik hodin odpočinout a věřte mi, že se minimálně třetina za tu dobu nějakým záhadným způsobem snědla. A krém jakbysmet. Nadýchaný, lehký pudinkový krém, kterým se naplní věnečky z odpalovaného těsta. Musím...
Žemlovka? Taky máte spojené toto jídlo s dětstvím. Musíme uznat, že toto jídlo nebylo zrovna oblíbené během našeho dětství a samotný název není lichotivý. Přitom se s ním dá tak jednoduše kouzlit.Variací jsme vymyseli opravdu dost – s marmeládou a burakovým máslem, s kaštanovým pyré a švestkama...
No. Jak to vzniklo. Zase úplnou náhodou, Jelikož nějakou dobu neholduji masu, vždy nastane otázka, co budu jíst při grilování. Jasně, grilovaná zelenina a heremlín je klasika, kterou mám moc ráda. Ale přece jen, je to pořád dokola. Hm tak co dnes – grilovaná cuketa, paprika, nebo lilek? A k...
Bramborový salát bez kapra a to je jako co? Jednou jsme si takhle řekli, že si prostě uděláme na večeři jen pečené brambory s nějakým jednoduchým dipem. Tak jsme koupili takové ty mini brambory, pocákali je olejem, posypali nějakým random kořením co bylo zrovna po ruce a dali je péct....
Pokud je něco, co fakt umím a troufám si říct, že se mi povedou vždy na jedničku, tak jsou palačinky a lívance. A tak jsme chtěli posunout trochu na jiný level. Kombinace máku, mascarpone a karamelizové hrušky, jo, to přesně chceme! Ano chceme. Takže přichází klasická procedura nakoupit, uvařit,...
…. ideální na léto, které už se kvapem chýlí ke konci. Jsme polívkoví, ale v létě na nějakou tu krémovou obzvlášť chuť nemáme. Chtěli jsme vyzkoušet dalších x variant studených polévek (okurka, žlutý meloun) ale prostě no time. No ale vyhrála tato a na víc jsme se nezmohli. A co víc tipického...
… který není o rýžovým nákypu. Spíše o fotkách, které jsme chtělí vyfotit. O létu a slunci, který jsme nestih l i zachytit. Golden hours vystřídalo zatažené počasí, který po natrhání lučního kvítí přešl o v děšť. Málé přípravy, spontánost, rýžový nákyp, který nám nachystala babička...
Salát. To si vybavím takový ten meme se ženou, která jí salát a strašně se u toho směje. Tak tenhle typ salátu to přesně není. Nebo – happy nás udělá, ale nemá kalorickou hodnotu nula a základní surovinou není salát, ale batáty. Batátový salát. Proč ne? Je fresh, mám pocit, že i ozvěží, jednoduchý...
Velikonoce a narozeniny dvou členů mojí rodiny (jeden z nich je pes). To Chtělo pořádnou oslavu. S kombinací slevy na ubytování na Airbnb a prodlouženého víkendu přes Velikonoce byla nejlepší možnost výlet ! O městě bylo rozhodnuto celkem jednoduše, Bratislava nás nikoho moc nelákala, Prahu známe...
Zaregistrovali jste, že měl Glóbus soutěž Zdravý Svět? Každý týden vybral Lukáš Hejlík 3 ingredinece ze „Zdravé“ nabídky Glóbusu, ze kterých jste museli uvařit co nejzajímavejší jídlo, poslat jim recept s postupem a čekat jestli vás vyberou.Vlatně takový Mystery Box, pokud jste někdo sledovali...
Lívance, ty milujeme! Je to rychlý, jednoduchý a na snídaní prostě nejlepší. Kam se hrabe nějaká kaše. S ovocem, zakysanou smetanou, rozpušteným máslem, nebo po americku se slaninou a javorovým sirupem. Nebo klasicky – tak jak nám to připravuje babička <3 – s její marmeládou. A od ní...
Podzim = dýně = dýňový koláč, který jsme pekli několikrát fakt na podzim! Jen prostě jsme to my dva a než se k něčemu dokopeme, tak to trochu trvá (měsíc fotky ležely nafocené na kartě, potom 3 týdny neupravené v počítači a potom asi tak 2 upravené v počítači) #typicalus Asi dnešní sníh...
Baví nás cestovat, objevovat a jíst. No a to bychom nebyli my, kdyby jsme si to nespojili. Projeli jsme krásná místa na Slovinsku, Rakousko jsme projeli na kole (to už bylo trochu krušnější). A vždy s nějakou zastávkou na jídle. No a ty nejzajímavější jsme jako freaci fotili. Baví nás hodnotit kavárny,...
Většinou se vám asi nestává, že byste si jen tak upekli dva dorty najednou. Pokud zrovna nemáte nějakou rodinou sešlost o minimálně 15 lidech, tak je to celkem špatný nápad, protože prostě, kdo sní ty dva dorty, že jo? No nám se to stává! Nebo stalo, konkrétně dvakrát. V obou dvou případech v ten...
Vegani jsou super. S Matějem máme teorii o tom, že mají i super schopnosti. Bohužel za těch 14 dní, co jsme veganství zkoušeli, jsme žádné nezískali. Z mnoha důvodů je mi tato strava moc sympatická – superschopnosti, ale také šetrnost k přírodě a pocit, že žádnému zvířeti nebylo ublíženo jen...
Hej hou, jsem tu zas s dalším receptem. Teda vlastně dvěma. Avokádová nutella a snídaňové rohlíčky. Je to uplně že easy peasy snídaňové kombo a výborný způsob jak do dětí nacpat avokádo (protože my děti do kterých bysme to cpali máme, a ten kdo nás čte určitě taky, ale co kdyby náhodou:D). Recept na...
Tento recept na špenátové palačinky jsme měli vymyšlený už dávno před tím než nápad na to, že budeme mít foodblog. Vznikl tak nějak náhodou, jako většina toho, co tu „prezentujeme“. Nejvíc nás na tomto receptu asi baví to jaké má barvy. Jsme trochu freaks. Má to dobře chutnat a my řešíme,...
Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.